Η αγοραστική δύναμη, το γενικό επίπεδο των ακαθάριστων αποδοχών, ο ρυθμός αύξησής τους και η παραγωγικότητα της εργασίας θα αποτελούν τα τέσσερα βασικά κριτήρια βάσει των οποίων θα καθορίζεται από το 2025 και μετά ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ
Σχόλια του WBB News
Η ανάλυση των τεσσάρων βασικών κριτηρίων για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα μετά το 2025 αναδεικνύει τη σημασία που δίνεται στην αγοραστική δύναμη, τις ακαθάριστες αποδοχές, το ρυθμό αύξησής τους και την παραγωγικότητα της εργασίας. Αυτά τα στοιχεία έχουν μεγάλη επίδραση στον καθορισμό του μισθού που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι.
Ωστόσο, η πραγματική πρόκληση είναι πώς θα επιτύχουμε αύξηση σε αυτούς τους τομείς, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε βιώσιμη αύξηση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων. Η ανάπτυξη της οικονομίας, ο εκσυγχρονισμός των εργαλείων και η επένδυση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση είναι ορισμένοι από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους.
Συνεπώς, είναι σημαντικό να δούμε την αύξηση του κατώτατου μισθού ως ένα μέσο για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών. Μόνο με τη σταθερή προσπάθεια και τη δέσμευση όλων των ενδιαφερομένων φορέων μπορούμε να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και να δημιουργήσουμε ένα πιο δίκαιο και ισότιμο κοινωνικό περιβάλλον.