Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκρισαν οι γιατροί στην πόλη Αχβάζ του Ιράν, όταν ένας 37χρονος έφτασε στο νοσοκομείο και παραπονέθηκε για χρόνιο κοιλιακό πόνο. Ακτινογραφία που του έγινε, έδειξε το στομάχι του γεμάτο με μέταλλα!
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Journal of Medical Case Reports, ο 37χρονος άνδρας φέρεται να είχε μία τάση να… καταπίνει μεταλλικά αντικείμενα, με τον αριθμό τους που εντοπίστηκαν στο στομάχι του να ξεπερνά τα 450.
Επρόκειτο για ένα πρωτοφανές περιστατικό και μια εξίσου περίπλοκη επέμβαση αφαίρεσής τους, καθώς οι γιατροί έπρεπε να τα βγάλουν χωρίς να προκαλέσουν τυχόν τραυματισμούς και πλήξουν ζωτικά όργανα του 37χρονου.
Είχε στο στομάχι 452 μεταλλικά αντικείμενα… 3 κιλών
Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν ο 37χρονος έφτασε στο νοσοκομείο Imam Khomeini του Ιράν και παραπονέθηκε για χρόνιο κοιλιακό άλγος, συχνούς εμετούς και δυσανεξία σε υγρά και τρόφιμα. Οι γιατροί παραξενεύτηκαν από τις αναφορές του ασθενούς και, σε επικοινωνία που είχαν με την οικογένειά του, ανακάλυψαν ότι είχε ιστορικό κατάποσης μικρών μεταλλικών αντικειμένων πριν από 3 μήνες.
Άμεσα υπέβαλαν σε ακτινογραφία τον ασθενή όπου είδαν το στομάχι του γεμάτο με μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία είχαν προκαλέσει απόφραξη της γαστρικής εξόδου.
Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επέμβαση γαστροστομίας και αφαιρέθηκαν από το στομάχι συνολικά 452 μέταλλα, μεταξύ των οποίων βίδες, παξιμάδια, κλειδιά, πέτρες και άλλα μεταλλικά μέρη βάρους 3 κιλών!
Τον χειρούργησαν και τον οδήγησαν στο ψυχιατρείο
Πέντε ημέρες μετά την επέμβαση, ο ασθενής μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική υπηρεσία σε καλή γενική κατάσταση και διαγνώστηκε με ψύχωση.
Η κατάστασή του επανήλθε στο φυσιολογικό κατά την παρακολούθηση.
Σχόλια του WBB News
Ο 37χρονος άνδρας από την πόλη Αχβάζ του Ιράν εκπλήσσει τους γιατρούς με την ανακάλυψη ότι το στομάχι του ήταν γεμάτο με πάνω από 450 μεταλλικά αντικείμενα. Η επέμβαση που ακολούθησε ήταν εξαιρετικά περίπλοκη και απαιτητική, αλλά τελικά ο άνδρας αναρρώνει υπό παρακολούθηση στο ψυχιατρείο. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποδεικνύει τη σοβαρότητα της ψύχωσης και την ανάγκη για πρόληψη και προσοχή στα ψυχολογικά ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτο-τραυματισμό.