Τηλεφωνικές προσκλήσεις σε ιδιώτες γιατρούς να καλύψουν κενά στα νοσοκομεία
Τηλεφωνικές προσκλήσεις σε ιδιώτες γιατρούς να καλύψουν κενές θέσεις σε νοσοκομεία “άγονων” περιοχών, απηύθυναν χθες διοικητές νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Όπως ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Υγειας, με εντολή του υπουργείου, οι διοικητές πήραν τηλέφωνο έναν – έναν όλους τους γιατρούς αυτών των νοσηλευτικών ειδικοτήτων και τους κάλεσαν να προσληφθούν και να κάνουν εφημερίες με μπλοκάκι χωρίς να χρειαστεί να εκδοθεί καμία υπουργική απόφαση.
“Δεν γνωρίζω ακόμα τα αποτελέσματα αυτής της πρόσκλησης, όταν ενημερωθώ θα σας πω’, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ, για να σημειώσει:
“Εμένα η διάθεσή μου δεν είναι να λάβω ‘υποχρεωτικά’ μέτρα. Τα υποχρεωτικά μέτρα είναι η τελευταία λύση που έχει στα χέρια του το κράτος, αλλά από την άλλη δεν μπορώ και ως υπουργός Υγείας να υποκρίνομαι ότι ένα νοσοκομείο μπορεί να λειτουργεί χωρίς παθολόγο. Αυτό δεν γίνεται”.
Σε σχέση με τις ακολουθούμενες διαδικασίες, ο υπουργός Υγείας τόνισε τα ακόλουθα:
“Δεν αντιδικούμε με την ιατρική κοινότητα, ούτε έχουμε κανένα λόγο να υποχρεώσουμε κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει. Όμως, σε ένα πλαίσιο καλόπιστης συνεννόησης, πρέπει όλοι να μπορούμε να συνεννοούμαστε. Υπάρχουν περιοχές της χώρας που έχουμε κάνει επανειλημμένα πολλές προσκλήσεις για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού σε ειδικότητες, όπως είναι οι παθολόγοι και οι παιδίατροι και βγαίνουν διαρκώς άγονες.
Υπάρχει νοσοκομείο που έχουμε κάνει 14 φορές πρόσκληση για 4 παθολόγους και έχουμε 14 φορές μηδέν προσλήψεις. Παραδείγματος χάρη η Κως. Ταυτόχρονα όμως, σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει πληθώρα στις συγκεκριμένες ειδικότητες στον ιδιωτικό τομέα. Τι λέμε εμείς στο υπουργείο Υγείας; ‘Είσαι ιδιώτης γιατρός, καμία αντίρρηση, το σεβόμαστε, όμως δεν μπορείς να αδιαφορείς για το αν λειτουργεί το νοσοκομείο και για το αν οι συνάδελφοί σου δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο'”.
Πηγές:
ΕΡΤ
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πιο συχνή αιτία βαρηκοΐας σε παιδιά 2 – 5 χρόνων είναι η μέση ωτίτιδα με υγρό ή εκκριτική ωτίτιδα
Ζωντανό εργαστήριο για ασθενείς με καρκίνο από το ΑΠΘ και την ΕΛΛΟΚ
Η ψυχολογία των γονέων πρόωρου νεογνού